Ένα έργο που αναπτύσσεται στον Δήμο Ερμιονίδας και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Ερμιόνης από την Εταιρεία ‘’Ερμιονίδα Α.Ε.’’
Μια επένδυση που υπολογίζεται σε πάνω από 20 εκατ. ευρώ ενώ στη θαλάσσια ζώνη της Μαρίνας επιφάνειας 96,3 στρεμμάτων περίπου, δημιουργούνται συνολικά 256 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών και μήκους έως 60m.
Η Μαρίνα Ερμιόνης, για όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή, βρίσκεται στις ακτές της ΝΑ Πελοποννήσου, εντός του Κόλπου της Ύδρας και συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό μυχό του όρμου ‘’Λιμένας Ερμιόνης’’ στον παραδοσιακό οικισμό της Ερμιόνης. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες υποδομές του θαλάσσιου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Πελοποννήσου, εξυπηρετώντας την ήδη υπάρχουσα σημαντική κίνηση και ζήτηση για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή των ακτών της Αργολίδας.
Η χερσαία ζώνη της μαρίνας είναι επιφάνειας 20,4 στρεμμάτων περίπου και η μέγιστη συνολική επιτρεπόμενη δόμηση στη Μαρίνα ανέρχεται σε 2.335 τ.μ. και αφορά σε κτιριακές υποδομές διοίκησης της μαρίνας, εμπορικών χρήσεων, χώρων εστίασης, τουριστικά καταλύματα και υποστηρικτικές κτιριακές υποδομές για τη λειτουργία της.
Η υλοποίηση του έργου θα προσφέρει αναμφισβήτητα την αναβάθμιση τόσο της Ερμιόνης, όσο και της ευρύτερης περιοχής, βελτιώνοντας την οργάνωση της χερσαίας ζώνης αλλά και την αναβάθμιση των υποδομών της μαρίνας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.
Πάμε να δούμε που βρισκόμαστε τώρα και τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει.
Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 90% των υποθαλάσσιων εκσκαφών και έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των τεχνητών ογκολίθων στην θάλασσα, που σημαίνει πως αρχίζουν να διαμορφώνονται τα λιμενικά κρηπιδώματα. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη Μαρίνα αποτελείται τόσο από λιμενικά κρηπιδώματα, όσο και από πλωτές εξέδρες σε αντίθεση με την Μαρίνα του Πορτοχελίου που αποτελείται μόνο από πλωτές εξέδρες και πλωτούς κυματοθραύστες.
Τα λιμενικά κρηπιδώματα και η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών προχωρούν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2026.
Η λειτουργία της Μαρίνας θα αναδείξει την δυναμικότητα της Ερμιόνης, η οποία αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουρισμού και αναψυχής και θα αναπτύξει με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο τον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βελτίωση του επιπέδου του τουριστικού προϊόντος του προορισμού και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ολόκληρου του Δήμου Ερμιονίδας.
Η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος στέκονται αρωγοί στην μεγάλη αυτή επένδυση, διευκολύνοντας την εξέλιξη των εργασιών με κάθε δυνατό μέσο, όπου ζητηθεί η συνδρομή μας.
Η Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!
Με εκτίμηση
Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου
Εκπρόσωπος του Δήμου Ερμιονίδας στην Εταιρεία ‘’Ερμιονίδα Α.Ε.’’